MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Halk Eğitimi Merkezi

Sıkça Sorulan Sorular

Kurslar Nasıl Açılır?

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

Kurslar Nerede Düzenlenir?

Kurs ve etkinlikler; öncelikle merkez binamızda, mahalle ve köylerde sağlanan kurs binalarında, eğitim odalarında, yerel belediyelerin sağladıkları salonlarda ve kamu ve özel kurumlara ait binalarda düzenlenebilir.

Kurslar açılması için yeterli sayı kaçtır?

Kurslarımızın açılması için en az 12 kişi başvuru yapmalıdır. Kurs türüne göre daha fazla kişinin kayıt yapması da beklenebilir.

Kurslar ne zaman başlar?

Kurslarımızın başvuru sayısı, eğitim sınıflarının durumu, bir önce açılan kursun sona ermesi gibi nedenler yüzünden belli bir tarihi yoktur. Kurslarımız başlayacağı zaman başvuran kişiler arama yapılarak veya sms yoluyla bilgilendirilir.

Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu?

Her kursun sonunda başarı gösteren kişilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.Bu sertifika tamamen resmi bir belgedir, tüm kamu ve özel kurumlarında geçerlidir.

Kurslara Devam Zorunlu mudur?

Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

Kurslara katılım şartları nelerdir?

Bazı kurslara özel şartlar olmakla birlikte; Kurslarımıza 13 yaşından büyük her vatandaşımız katılabilir, detaylı bilgi için 0 324 357 29 54 no'lu telefonla irtibata geçebilirsiniz.

Kurslara Nasıl Kayıt Olunur?

Kurslara kayıt olmak için  merkezimize gelerek form doldurarak yada online başvuru yaparak kayıt olabilrisiniz.